ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Άγγελος Αγραφιώτης

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Άγγελος Αγραφιώτης

 

Τα γραφεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Μαγνησίας επισκέφθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής του ενημέρωσης,  ο Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κ. Άγγελος Αγραφιώτης.

Ο κ. Αγραφιώτης συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ Σωκράτη Σαβελίδη και τις κ.κ Ρηγώ Φασουράκη Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Γεωργία Δαλαμάγκα Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών και Ελένη Μπέα Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ευχερώς για τα διαλαμβανόμενα στον τομέα της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Μαγνησίας.

Ο κ Σαβελίδης αναφέρθηκε στην ικανοποιητική  πλήρωση των 2.000 θέσεων στις οργανικές θέσεις των καθηγητών του νομού μας, τα τελευταία έτη,  συμπεριλαμβανομένων των σχολείων των Σποράδων. Γενικότερα η Β΄θμια εκπαίδευση στη Μαγνησία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και στα 80 σχολεία της, και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Στο 100% καλύπτονται οι μαθητές του νομού μας,  και με όλα τα διδακτικά βιβλία. Προβληματισμός επικρατεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις τους στη νησιωτική Ελλάδα, αφού αντιμετωπίζουν έντονα το πρόβλημα εξεύρεσης κατοικίας.

Ο κ. Αγραφιώτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ικανοποίησή του για την ποιοτική εκπαίδευση που παρέχουν οι καθηγητές στα παιδιά μας και δήλωσε αρωγός στην προσπάθειά τους.

Τα Ελληνόπουλα έχουν δικαίωμα στη μάθηση,  και οι οικογένειές τους ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία και είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους την παρέχει.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις,  μπορεί να διασφαλίσει την επάρκεια, και συνεχή εκπαίδευση στον Έλληνα καθηγητή,  και  στην Ελληνική οικογένεια τη στήριξη που χρειάζεται,  για να συνεχίσει η Ελλάδα να παράγει πολιτισμό και τα Ελληνόπουλα να πρωταγωνιστούν στη μάθηση.