ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νέα γενιά αξίζει καλύτερα

Για τα μείζονα θέματα της Παιδείας στο Νομό Μαγνησίας, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, με τον υποψήφιο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννη Σακκόπουλο, μετά από πρότασή του, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση
Η νέα γενιά αξίζει καλύτερα

Αναλυτικά, διαβάζουμε:

Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, προτάσεων και άλλων ζητημάτων, τέθηκαν επί τάπητος, όλα τα καίρια ζητήματα της Παιδείας, ώστε να αρθούν κατά το δυνατόν, τα όποια αδιέξοδα και να δοθούν λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων.

Στον υποψήφιο βουλευτή, τέθηκε και το όραμα των γονέων, που είναι ένα σχολείο πόλος έλξης των παιδιών, που θα είναι στο επίκεντρο της κάθε τοπικής κοινωνίας, θα δείχνει το δρόμο και τον τρόπο της μελέτης και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων, που θα εμπνέει, που θα ανοίγει ορίζοντες, χαράσσοντας το μέλλον…

Η Ένωση Γονέων ζήτησε την όσο το δυνατόν, χάραξη κοινής Εθνικής Πολιτικής στα θέματα της Παιδείας, με τη συμμετοχή όλων και την υιοθέτηση κοινών στοιχείων, χωρίς ξαφνικές αλλαγές που προκαλούν δυσάρεστες τις περισσότερες φορές, εκπλήξεις.

Ακόμη και σήμερα, όπως τονίστηκε, παραμένουν πολλά αιτήματα, όπως η διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων στην Παιδεία, μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και επίλυση προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή των σχολείων.

Προτάθηκε η σύνδεση της εκπαίδευσης, με τις ανάγκες της χώρας και τις δημόσιες πολιτικές, με πραγματικά δωρεάν Παιδεία, που θα περιλαμβάνει τα βιβλία, τα εργαστήρια, τη σίτιση, τη ψυχολογική, κοινωνιολογική και εξατομικευμένη διδακτική βοήθεια κ.ά.

Ο κ. Σακκόπουλος, δεσμεύθηκε να είναι στο πλευρό των γονέων με κάθε τρόπο, καθώς και για την εξέταση εξεύρεσης πόρων μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση ζητημάτων.

Από την Ένωση Γονέων Βόλου, παραβρέθηκαν στην συνάντηση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Κουτσερής, η γραμματέας Λιάνα Πασχούδη και ο Έφορος Δημ. Παπαντωνίου.