ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυσοσμία και βρωμόνερα στον δρόμο Βελεστίνο-Βόλος

Καταγγελίες πολιτών για χημικές τουαλέτες που… ξεπλένονται στον δρόμο στην ΕΟ Βόλου – Λάρισας
Δυσοσμία και βρωμόνερα στον δρόμο Βελεστίνο-Βόλος

Αντιμέτωποι με την έντονη μυρωδιά, τα λιμνάζοντα ύδατα στη μέση του δρόμου, αλλά και την επικινδυνότητα στην οδήγηση έρχονται καθημερινά δεκάδες οδηγοί που πηγαινοέρχονται από την επαρχιακή οδό Βόλου Λάρισας, που εδώ και περίπου 10 ημέρες θυμίζει έναν μικρό βούρκο.

Διερχόμενοι οδηγοί διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία που, όπως τονίζουν, μένει ακόμη και στα οχήματά τους, αλλά και για τα νερά που έχουν σχηματίσει «μικρές λιμνούλες» σε πολλά σημεία του δρόμου.

Αγανακτισμένος πολίτης που εκτελεί καθημερινά το συγκεκριμένο δρομολόγιο για να πάει στη δουλειά του επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό, αφού, μάλιστα, ενημέρωσε το Α.Τ. Βόλου, και τη διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο ίδιος υποθέτει ότι η μυρωδιά, αλλά και τα νερά που έχουν λιμνάσει στο ρεύμα προς Βόλο για παραπάνω από 100 μέτρα έκταση, οφείλεται στις χημικές τουαλέτες που βρίσκονται εκεί, και που, πιθανότατα καθαρίζονται σε εξωτερικό χώρο, μη τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Εδώ και 10 μέρες στο χώρο της πρώην Express Service μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου είναι αποθηκευμένες χημικές τουαλέτες που για κάποιο λόγο πρέπει να καθαρίζονται στον εξωτερικό χώρο του κτήματος, όπου βρίσκονται, με αποτέλεσμα όλα τα νερά – λύματα να πέφτουν στο οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας» αναφέρει αρχικά ο κ. Πρίγκος.

Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο βρίσκονται δεκάδες χημικές τουαλέτες, τα λύματα των οποίων – αν ισχύουν οι καταγγελίες των πολιτών- αποτελούν εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία.

Το ζήτημα φαίνεται να απασχολεί δεκάδες οδηγούς καθημερινά, ψάχνοντας να βρουν τους υπαίτιους ακόμη και μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

«Μετά το Σέσκλο μπαίνοντας στον Βόλο έχει εδώ και μια εβδομάδα σίγουρα έχει σε κάποιο σημείο βρομόνερα στο δρόμο.. περνάς από εκείνο το σημείο και βρωμάει ο τόπος και βρωμάει και το αυτοκίνητο από τα βρομόνερα. Από ό, τι είδα στην αριστερή μεριά του δρόμου έχει μια μάντρα με χημικές τουαλέτες που λογικά από εκεί πρέπει να γίνεται η δουλειά.. σε ποια υπηρεσία απευθυνόμαστε για να βρεθεί μια λύση;» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση.

Ωστόσο, πέρα από τον υγειονομικό κίνδυνο για τον οποίο οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ελλοχεύει και ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

«Οι οδηγοί, και κυρίως οι μοτοσικλετιστές, εισέρχονται ξαφνικά, χωρίς καμία σήμανση σε ολισθηρό οδόστρωμα και, μάλιστα, πάνω σε σημείο στροφής. Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και 10 ημέρες. Πότε θα επιβληθεί κάποιος;» διερωτάται ο κ. Πρίγκος και προσθέτει «είμαι εργαζόμενος στη Β’ ΒΙΠΕ και καθημερινά μετακινούμαι με μοτοσυκλέτα και σ’ αυτό το σημείο πραγματικά βρίσκομαι σε πραγματικό κίνδυνο… Αναρωτιέμαι ένας αρμόδιος δεν έτυχε να περάσει απ’ το συγκεκριμένο σημείο τόσες μέρες; Ένα περιπολικό δεν πέρασε από εκεί τόσες μέρες να σταματήσει να κάνει έλεγχο τι συμβαίνει; Δυστυχώς σ αυτό τον τόπο ο απλός πολίτης καλείται να βγάλει μόνος του το φίδι απ’ τη τρύπα…» τονίζει οργισμένος.

πηγή: taxydromos.gr