ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο TihioRace, στον Ημιμαραθώνιο Μονάχου και στον Μαραθώνιο του Σικάγο έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Στο TihioRace, στον Ημιμαραθώνιο Μονάχου και στον Μαραθώνιο του Σικάγο έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου η αγωνιστική κίνηση ήταν περιορισμένη λόγω των εκλογών, ακόμη και έτσι όμως, οι αθλητές μέλη του ΣΔΥ Βόλου δεν έχασαν την ευκαιρία για να τρέξουν σε 3 σπουδαίους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα σε αυτή την εβδομάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Το πρωί της Πέμπτης 5 του μήνα στο Τείχιο Δωρίδας δόθηκε η εκκίνηση του TihioRace Ultra Edition 2023, με τη διαδρομή των 165 χιλιομέτρων XUltra. Ο Απόστολος Μπαρμπούλης μετά από σχεδόν δύο 24ωρα αδιάκοπου αγώνα, κατέλαβε την 14η θέση με χρόνο 45 ώρες 17:52 πετυχαίνοντας έναν ακόμη μεγάλο ultra trail τερματισμό, δίνοντας συνέχεια στο σερί ανάλογων εμφανίσεων.

Το πρωί της Κυριακής έγινε στη Γερμανία ο Generali München Marathon, όπου ο Αποστόλης Σαλαμούρας τερμάτισε τον Ημιμαραθώνιο του Μονάχου σε 1 ώρα 25:56, έναν πολύ καλό χρόνο που του έδωσε την 3η θέση μεταξύ των 17 συμμετεχόντων Ελλήνων, και την 118η θέση μεταξύ των 7.000 δρομέων που έτρεξαν τον αγώνα.

Ο Chicago Marathon έγινε στις ΗΠΑ, ο ένας από τους 6 majors Μαραθωνίους του πλανήτη, με 44 Έλληνες να τρέχουν, και με τον Αποστόλη Κοσμά να τερματίζει σε 4 ώρες 59:20. Για τον αγώνα αυτό μιλάει όλος ο πλανήτης μετά το παγκόσμιο ρεκόρ Μαραθωνίου που πέτυχε στους άνδρες ο Kelvin Kiptum με 2:00:35, και τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στις γυναίκες, 2:13:44 από τη Sifan Hassan.

Η διήμερη εκδρομή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 11-12 Νοεμβρίου

Λιγότερο από ένας μήνας μένει για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, και ο ΣΔΥΒ συγκεντρώνει από τα μέλη του που θα ακολουθήσουν την εκδρομή, τα χρήματα για το ξενοδοχείο και για τα 2 λεωφορεία που θα ναυλώσει ο σύλλογος. Αυτό θα γίνεται στις συναντήσεις των μελών κάθε Τετάρτη στο στάδιο ΕΑΚ από ώρα 19.00 ως 19.30, ενώ όποιος δεν μπορεί, πρέπει να επικοινωνεί με τον σύλλογο ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012. Για τα λεωφορεία υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για δρομείς και για συνοδούς, ενώ για το ξενοδοχείο τα δωμάτια έχουν συμπληρωθεί. Επίσης όποιος δεν θα μπορέσει να συμμετέχει τελικά στον αγώνα, πρέπει να το αναφέρει ώστε να διατεθεί η συμμετοχή του σε δρομέα από τη λίστα αναμονής που κρατείται, και να του επιστραφεί το ποσό που έδωσε.