ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής - "Μάθε που ψηφίζεις"

Στους δήμους αποστέλλονται από σήμερα οι σάκοι με το εκλογικό υλικό για να τους παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Όπως ανέφερε η προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διοικητικού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, Ιωάννα Καραδήμα, ήδη τα 18 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές στη Μαγνησία έχουν αποστείλει το εκλογικό υλικό
Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής - "Μάθε που ψηφίζεις"

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι από αύριο θα δηλώσουν παρουσία στα Δικαστήρια ή στην Περιφερειακή Ενότητα και στη συνέχεια θα πάνε στο Δήμο για να παραλάβουν το εκλογικό υλικό, για να προετοιμαστούν.
Αν και η Περιφερειακή Ενότητα ζητά από τα κόμματα ψηφοδέλτια ανάλογα με τον αριθμό των ψηφοφόρων συν 10%, σε περίπτωση που χρειαστεί να σταλούν σε κάποιο εκλογικό κέντρο επιπλέον, ο αριθμός των ψηφοδελτίων που έστειλαν ορισμένα μικρά κόμματα είναι λίγο μικρότερος.

Ωστόσο σε όλους τους εκλογικούς σάκους θα υπάρχουν ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με τη νομοθεσία που προβλέπει όταν λείπει αριθμός ψηφοδελτίων για ανασύσταση ψηφοδελτίων, θα είναι σε θέση να κάνουν εκλογές, χρησιμοποιώντας τα 18 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές συν το λευκό ψηφοδέλτιο.

Που ψηφίζω;

Σε πλήρη λειτουργία είναι το σύστημα "Μάθε που ψηφίζεις" του υπουργείου Εσωτερικών όπου μπορούν οι πολίτες συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους να μάθουν που ψηφίζουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Αν κάποιος δεν μπορεί να βρει που ψηφίζει, από την Παρασκευή ως το απόγευμα της Κυριακής, θα μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν. Τα τηλέφωνα που θα λειτουργήσουν γι’ αυτό το σκοπό είναι 24213 52565, 52567, 52569 και 24213 52633, μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, που είναι η ώρα που κλείνουν οι κάλπες.

Στο Ν. Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 361 εκλογικά κέντρα συν τρία μικτά ετεροδημοτών, από τα οποία τα δύο, θα είναι στις φυλακές Βόλου και Κασσαβέτειας.

πηγή: ert.gr