ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερος στην Ελλάδα ο Βελεστινιώτης σκακιστής Κ. Τσαρσιταλίδης!

Ρουά Ματ εκ Βελεστίνου για τον νεαρό σκακιστή του Ε.Σ. Θεσσαλονίκης που ισοβάθμησε με τον πρωταθλητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Κ-18 του Ρεθύμνου
Δεύτερος στην Ελλάδα ο Βελεστινιώτης σκακιστής Κ. Τσαρσιταλίδης!
Ο 16χρονος Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης, δεξιά στη φωτογραφία

Σε μία μεγάλη επιτυχία για το Μαγνησιώτικο σκάκι, και μία από τις μεγαλύτερες που έφτασε ποτέ σε Πανελλαδικό επίπεδο Βολιώτης και γενικότερα Θεσσαλός σκακιστής, εξελίχθηκε το Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Εφήβων Κ18, που διεξήχθη στο Ρέθυμνο από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2020, καθώς ο Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος από το Βελεστίνο, μετά από  παρτίδες υψηλού επιπέδου, κατάφερε και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου χάνοντας μάλιστα στις λεπτομέρειες την πρωτιά αφού ισοβάθμησε με τον πρώτο της κατάταξης.

Ο 16χρονος  Κωνσταντίνος, έχοντας μέχρι σήμερα πολλές διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο με την ομάδα του, την Ε.Σ. Θεσ/νίκης, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων 2019 και πολλές άλλες διακρίσεις σε διάφορα τουρνουά, έφτασε στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του, σε ατομικό επίπεδο, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Εφήβων Κ18 2020, κερδίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό (που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία) ή το Παγκόσμιο (που θα διεξαχθεί στην Τουρκία) Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων Κ18 2020 (οι δύο πρώτοι της τελικής κατάταξης επιλέγουν σε ποιο από τα 2 θα συμμετάσχουν).

Σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ίσως από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών, όπου οι τρεις θέσεις του βάθρου κρινόταν μέχρι και την τελευταία παρτίδα,  μετά από 9 γύρους ο Βαρδάκας Γρηγόρης του Σ.Ο. Κατερίνης και ο Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος από το Βελεστίνο Βόλου, που ανήκει στην Ε.Σ. Θεσ/νίκης, ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς αμφότεροι, με τα κριτήρια ισοβαθμίας να κρίνουν την πρώτη θέση, την οποία τελικά κατέκτησε ο Γρηγόρης Βαρδάκας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κωνσταντίνο Τσαρσιταλίδη!

Στην τρίτη θέση, επίσης μετά από άρση κριτηρίων ισοβαθμίας, τερμάτισε ο Κοτσίνης Αλέξανδρος του Ο.Ο.Α. "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" με 6,5 βαθμούς, που ισοβάθμησε με τον Παπιδάκη Γεώργιο του Σ.Ο. Ηρακλείου.

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Νεανίδων Κ18 πρωταθλήτρια στέφθηκε η Εργαζάκη Ειρήνη του Ο.Φ.Η. με 7 βαθμούς, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Χατζηπαναγιώτου Ασημένια του Α.Ο. "ΚΥΔΩΝ" Χανίων με 6,5 βαθμούς και στην τρίτη θέση, μετά από άρση κριτηρίων ισοβαθμίας, η Καραβιτάκη Ευαγγελία της Σ.Α. Χανίων με 6 βαθμούς, που ισοβάθμησε με την Αποστολακάκη Ευαγγελία του Σ.Ο. Καβάλας.

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: http://chess-results.com/tnr495361.aspx?lan=1&art=0&fed=GRE.

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: https://chesswords.blogspot.gr.