ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο - Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο - Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ

Eργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου όταν, κατά την ώρα του κλαδέματος από τον συμβασιούχο-εργαζόμενο Ταξ. Μ. στην Υπηρεσία Πρασίνου, το αλυσοπρίονο του έκοψε τον αντίχειρα. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ – ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

"Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εργατικών – ατυχημάτων" που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η συχνότητα τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης και της υποτίμησης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που όταν δεν θρηνούμε θύματα, οι εργαζόμενοι σακατεύονται στην ανάγκη να βγει το μεροκάματο, με ελλιπέστατες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Για την κυβέρνηση προφανώς αυτός ο εργαζόμενος, όπως και κάθε εργαζόμενος στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Πρασίνου, Συντήρησης κ.λ.π, δεν δικαιούται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας .

Η Δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Εκφράζουμε στο συνάδελφο μας γρήγορη ανάρρωση και ζητούμε εδώ και τώρα από τη Δημοτική Αρχή Νασίκα, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε τους συναδέλφους στους Δήμους της Μαγνησίας να δώσουν αποστομωτική απάντηση με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία αύριο Πέμπτη 21/2 , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 αύριο το πρωί στο αμαξοστάσιο Βόλου, παλεύοντας για την επέκταση και την απρόσκοπτη καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος καθώς και όλων των ΒΑΕ που κερδήθηκαν με αίμα, αγώνες και θυσίες".

πηγή: ert.gr