ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νέα μέτρα λειτουργίας των Ιερών Ναών

Από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου έως τις 16 Μαρτίου
Τα νέα μέτρα λειτουργίας των Ιερών Ναών

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ενημερώνει ότι, κατόπιν της υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 Κ. Υ. Α. με θέμα : "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00", η λειτουργία των Ιερών Ναών θα γίνεται ως ακολούθως:

Α. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ

Καθώς η περιοχή μας έχει περιέλθει σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, και ορίζεται ο περιορισμός των παρευρισκομένων στους χώρους λατρείας στα εννέα πρόσωπα, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και χωρίς διαφοροποιήσεις τα εξής:

1) Οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ανοικτοί για προσκύνημα και τηρούνται όλα τα ήδη γνωστά και ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

2) Οι Ιερές Μονές θα παραμείνουν κλειστές.

3) Τις Κυριακές και τις καθημερινές, η Θεία Λειτουργία θα τελείται κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο των ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων και νεωκόρων και θα απολύει το αργότερο μέχρι τις 9 το πρωί, ώστε στην συνέχεια να ανοίγει ο Ναός.

4) Ειδικώς για τις Ακολουθίες του Ψυχοσάββατου, θα τελεσθούν μεν ως ανωτέρω, όμως την παραμονή, Παρασκευή 5/3, από τις 4μ.μ. μπορούν να έρχονται οι πιστοί, οι οποίοι θα εισέρχονται ανά εννέα άτομα στον Ναό για να τελεστεί σύντομο νεκρώσιμο Τρισάγιο. Ομοίως το πρωί του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας θα τελούνται νεκρώσιμα Τρισάγια στις ομάδες εννέα ατόμων που θα εισέρχονται τμηματικά στον Ναό.

5) Στην τέλεση των Εξόδιων Ακολουθιών και των Μυστηρίων του Γάμου ή της Βαπτίσεως επιτρέπεται η παρουσία μέχρι εννέα προσώπων.