ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Επαναστατικές Διαδρομές στο Βελεστίνο

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη των 50 και πλέον μοτοσυκλετιστών και μοτοσυκλετιστριών στο Βελεστίνο με σκοπό να τιμήσουν τον Ρήγα Βελεστινλή - Η υποδοχή και ξενάγησή τους και η ομιλία του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου
Οι Επαναστατικές Διαδρομές στο Βελεστίνο

Αναστάτωσαν για καλό λόγο το Βελεστίνο, χθες Σάββατο. Ο λόγος για τους πάνω από 50 μοτοσυκλετιστές από τον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, το Λεωνίδιο, το Μεσολόγγι, το Σουφλί και άλλα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι βαδίζουν στις επαναστατικές διαδρομές μεγάλων Ελλήνων που συνέβαλαν στην Επανάσταση του 1821. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην επισκεφτούν και την γενέτειρα του Εθνομάρτυρα και προδρόμου της Επανάστασης, Ρήγα Βελεστινλή, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργο Παπατόλια και τον δημοτικό σύμβουλο, Ιωάννη Κουβάτα υποδέχθηκαν τους μοτοσυκλετιστές οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον ξεναγό - ιστορικό Γιώργο Σαββανάκη στην Υπέρεια Κρήνη, στο Εκθεσιακό Κέντρο "Ρήγας Βελεστινλής", καθώς και στο "Σπίτι του Ρήγα". 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων στα προπύλαια του Σταδίου και ομιλία από τον πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα, μελετητή του έργου του Ρήγα και συγγραφέα πολλών βιβλίων γύρω από τη ζωή και το έργο του, ιατρό Δρ. Δημήτριο Καραμπερόπουλο. Η βραδιά έκλεισε με την Μουσική Σχολή του Δήμου να ψάλει τον Θούριο και τον Εθνικό Ύμνο. 

*Δείτε αναλυτικά το φωτορεπορτάζ του Φοίβου Παπαγεωργίου ΕΔΩ

Η συνάντηση αυτή των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας "Επαναστατικές Διαδρομές 2021", η οποία δημιουργήθηκε από Λέσχες της Ελλάδας και την πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού από την Κύπρο, για να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821 και οι αγώνες των Ελλήνων, πριν και μετά απ’ αυτήν, για την Ελευθερία.   

Σήμέρα, Κυριακή, οι μοτοσυκλετιστές αναμένονταν να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών. Όπως σημειώνονταν στο πρόγραμμα, "η πράξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών υπήρξε το σημείο αναφοράς για την Επανάσταση στο Πήλιο και τον πρωτεργάτη της Άνθιμο Γαζή".

Τέλος, να αναφέρουμε πως η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου.