ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Στα σχολεία της Μαγνησίας τηρείται η αντικαπνιστική νομοθεσία και όλοι οι κανόνες υγιεινής"

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
"Στα σχολεία της Μαγνησίας τηρείται η αντικαπνιστική νομοθεσία και όλοι οι κανόνες υγιεινής"

Η αντικαπνιστική νομοθεσία και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται σε όλα τα σχολεία, εκπονούνται προγράμματα για τον περιορισμό των κακών συνηθειών και πρόληψης των διαφόρων εξαρτήσεων και γενικότερα τα σχολεία αποτελούν πυρήνες προφύλαξης των νέων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε προκαταρκτική έρευνα για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου σε σχολεία της Β/θμιας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Αυτές τις μέρες υπέπεσαν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα που αφορούν σε προκαταρκτική έρευνα, η οποία διετάχθη από τον εισαγγελέα, για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατόπιν ανωνύμου καταγγελίας.

Σχετική καταγγελία έχει κοινοποιηθεί προ ημερών στην υπηρεσία μας  και ήδη έχει πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος σε δύο σχολικές μονάδες και βέβαια δεν παρατηρήθηκε καμία παρέκκλιση. Στα ίδια αποτελέσματα καταλήγουν και οι συνηθισμένοι, για την υπηρεσία μας, τακτικοί έλεγχοι σε σχολικές μονάδες.

Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε δημοσιογραφικές εκφράσεις όπως: "μάστιγα το κάπνισμα σε σχολεία", "το γνωστό σε όλους `καπνιστήριο`", "σχολικά `καπνιστήρια`" κλ.π., δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας.

Πέραν των παραπάνω διαβεβαιώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι:

α. στα σχολεία της Μαγνησίας τηρείται η αντικαπνιστική νομοθεσία και όλοι οι κανόνες υγιεινής, οι οποίοι προβλέπονται  από το σχετικό αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο.

β. εκπονούνται ενδοσχολικά προγράμματα  που αφορούν την εδραίωση συνηθειών κατά των εξαρτήσεων  και ειδικότερα κατά του καπνίσματος.

β. πραγματοποιούνται πλήθος δράσεων αντικαπνιστικού περιεχομένου και γενικότερα πρόληψης εξαρτήσεων κάθε είδους, σε συνεργασία με εξωτερικούς κοινωνικούς φορείς και φορείς υγείας.

γ.  λαμβάνουν χώρα συνεχείς παραινέσεις  από τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την αποφυγή της ανόητης αυτής συνήθειας από τους μαθητές. Γενικότερα, κάθε σχολείο  της Μαγνησίας αποτελεί  πυρήνα προφύλαξης των νέων από βλαβερές συνήθειες, όπως άλλωστε οφείλει  να είναι κάθε σύγχρονο σχολείο.

Τέλος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Μαγνησίας ζητά από τους ίδιους τους γονείς και κηδεμόνες την εντατικοποίηση της προσπάθειας από μέρους τους και την ακόμη πιο στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, για την εξάλειψη αυτών των συνήθειων, αφού η οικογένεια αποτελεί το ισχυρότερο πεδίο προστασίας των νέων μας από κάθε βλαβερή, για το σώμα και την ψυχή τους, εξάρτηση.

πηγή: ert.gr