ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Διαδημοτική συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας

Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπο Πάσχο
Διαδημοτική συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αποτελεί η ασφαλής, άμεση και άνετη μετακίνησή τους τόσο εντός δήμου όσο και προς άλλες περιοχές.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εκτείνεται σε μια μεγάλη περιοχή καλύπτοντας τόσο πεδινό όσο και ορεινό όγκο. Εξαπλώνεται από τα παράλια του Αιγαίου και φτάνει μέχρι τα χωριά των Φαρσάλων και του Αλμυρού. Τα δημοτικά του διαμερίσματα μαζί με τους οικισμούς ξεπερνούν τα δεκαπέντε.

Όλος αυτός ο πληθυσμός χρειάζεται να μετακινείται για διάφορες υποχρεώσεις. Το κόστος όμως είναι υψηλό, ενώ υπάρχουν και πολλοί ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους και έχουν ανάγκη να πηγαίνουν στο γιατρό ή σε άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στην έδρα του Δήμου Βελεστίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά μέσω της εφαρμογής της διαδημοτικής συγκοινωνίας.

Και αυτή την υπηρεσία δεσμευόμαστε στους δημότες πως θα υλοποιήσουμε άμεσα με στόχο να εξυπηρετούνται όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά τους.

Μια συγκοινωνία που μπορεί να υλοποιείται με δύο λεωφορεία, από ένα για τις δημοτικές ενότητες Φερών και Κάρλας, και με δρομολόγια που θα οριστούν ανάλογα με τις ανάγκες. Παράλληλα ως Δήμος θα μεριμνήσουμε για την εξεύρεση των πόρων και την δημιουργία αντίστοιχων θέσεων, όσο για το κόστος εισιτηρίου αυτό θα κινείται σε πολύ προσιτά όρια.

Ποιοι θα βοηθηθούν από την διαδημοτική συγκοινωνία; Πρώτον, οι ηλικιωμένοι που δεν θα χρειάζονται να ζητούν από τα παιδιά τους να τους μετακινήσουν εντός Δήμου. Δεύτερον, τα παιδιά και οι έφηβοι για να επιτελούν τις διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης όσοι ενήλικες είτε δεν διαθέτουν αυτοκίνητο είτε για διάφορους άλλους λόγους θέλουν να χρησιμοποιούν το λεωφορείο ακόμη και για λόγους οικονομίας.

Η διαδημοτική συγκοινωνία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των πολιτών στα δημοτικά διαμερίσματα, θα ενεργοποιήσει συνέργειες, θα αναβαθμίσει τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, θα τονώσει την κοινωνική εξωστρέφεια και θα φέρει τα δημοτικά διαμερίσματα ακόμη πιο κοντά.

Επίσης στους στόχους μας είναι η δρομολόγηση λεωφορείων και για το καλοκαίρι, ώστε οι λουόμενοι να μετακινούνται προς την παραλία του Καμαρίου.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε την γεωγραφική θέση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και να τονώσουμε τις συγκοινωνιακές συνδέσεις του τόπου μας τόσο με τον Βόλο όσο και με άλλες περιοχές, ώστε η περιοχή μα σαν αποτελέσει έναν δυναμικό συγκοινωνιακό κόμβο.