ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ψήφισμα της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου περί Τέλους Ταφής και Περιβαλλοντικής εισφοράς

Πρόκειται για μια ακόμη φοροληστεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που μεθόδευσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας διαθέτει προς ταφή στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, πολλούς τόνους απόβλητα το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα τέλη και οι φόροι για τους δημότες μας θα πιάσουν ταβάνι, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Το ψήφισμα της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου περί Τέλους Ταφής και Περιβαλλοντικής εισφοράς

Αναλυτικά:

Μετά από δυο αναβολές (λόγω απουσίας Δημάρχου …one man show, τι να πουν οι άλλοι!) συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλυιο (23/3) ψήφισμα της παράταξης μας, που αφορά στην αύξηση του "Τέλους ταφής και περιβαλλοντικής εισφοράς|, που θα πληρώνεται από τους Δήμους μέσω των Φορέων Διαχείρισης Αποβλήτων.

Πρόκειται για μια ακόμη φοροληστεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που μεθόδευσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας διαθέτει προς ταφή στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, πολλούς τόνους απόβλητα το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα τέλη και οι φόροι για τους δημότες μας θα πιάσουν ταβάνι.

Βέβαια μας  ήταν γνωστό ότι επί του παρόντος ο νόμος μπήκε σε αναστολή για δυο χρόνια (τα κακά ανέκδοτα δεν χρειάζονται  επεξηγήσεις) ο νόμος  ισχύει, κρύβοντας έτσι το δράκο κάτω από το χαλί και μαντέψτε (!),αφού θα μπει σε λειτουργία μετά τη διετία, δεν είμαστε και για … προεκλογικούς πειραματισμούς!
 
Να σημειωθεί πως : Tο "τέλος ταφής" είχε προβλεφθεί με τον ν.4042/2012 .                                                              

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του 2015 το αντικατέστησε με την "περιβαλλοντική εισφορά" αρθ.55 του ν.4609/2019.                                                          

 Η ΝΔ επανήλθε με το αρθ.38 του ν.4819/2021 και επιβάλλει το τέλος ταφής, ενώ με την παρ.7 επαναφέρεται από 1/1/2022 (αναστολή!) μαζί και η καταβολή της περιβαλλοντικής εισφοράς του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ανασταλεί για τα έτη 2020 και 2021. "Αεί  βλαξ ο μέγας τριγωνομετρεί" μα εδώ πρόκειται περί πολιτικής και όχι περί  βλακείας.
 
Αποστόλης Παπαϊωάννου, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου